- صفحه اصلی
- محصولات
- مواد اولیه دارویی
- اکسپینتهای دارویی
- بافرها
- اسید سیتریک خشک دارویی
اسيد سيتريک خشک دارويي وغذایی
نام محصول :
اسيد سيتريک
شماره CAS: 5949-29-1
فرمول : C6h10o8
ظاهر : کریستال
مونوهیدرات
اسيد سيتريک به صورت کریستال های بی رنگ یا پودر کریستالی سفید رنگ با طعم شدید اسیدی به وجود می آید. این گل در هوای خشک، بسیار محلول در آب، آزادانه در اتانول (96%) و به ندرت در اتر محلول است.
اسيد سيتريک بی آب به صورت یک گرانول کریستالی سفید بی بو با طعم اسیدی قوی ظاهر می شود. در آب بسیار محلول، در الکل آزادانه و در اتر کمی محلول است.
اسید سیتریک ترکیبی از میوه ها و نوشابه ها و سایر محصولات غذایی است. موارد استفاده شامل افزایش طعم، ساکن باکتری، تنظیم pH و به عنوان یک آنتی اکسیدان است.
اسيد سيتريک خشک دارويي
اسيد سيتريک خشک يا جوهر ليمو يکي از اسيدهاي آلي است . اسيد سيتريک خشک در صنايع نوشابه، آبميوه، آرايشي و بهداشتي و داروئي استفاده ميگردد و علاوه بر طعم دهندگي باعث تنظيم PH نيز ميشود. .اسيد سيتريک خشک در دو نوع " مونو هيدرات (آبدار) " و " آن هيدروز (خشک يا بدون آب) " بصورت پودر يا کريستال وجود دارد.( اسيد سيتريک خشک ) از تبلور آب گرم بوجود مي آيد .
اسيد سيتريک خشک يا اسيد سيتريک انهيدرات (بي آب) يک اسيد آلي ضعيف است و براي افزودن طعم ترش به نوشيدني ها و غذاها استفاده مي شود. باز مزدوج اسيد سيتريک خوراکی ، سيترات است که يک واسطه مهم در چرخه اسيد سيتريک در بيوشيمي است.
اسيد سيتريک خشک معمولاً در صنايع غذايي، آرايشي و دارويي استفاده مي شود. اين ماده به طور طبيعي در مرکباتي مانند ليموترش يافت مي شود و به عنوان ماده نگهدارنده طبيعي مورد استفاده قرار مي گيرد. در فرمولاسيوناسيد اسید سيتريک خشک مولکول هاي آب شده حذف است و معمولاً به شکل پودر عرضه مي شود.
اسيد سيتريک خشک غالباً براي تنظيم pH و تشکيل مشتق نمک هاي معدني و فلزات در داروسازي استفاده مي شود و توسط FDA به طور کلي به عنوان ايمن (GRAS) شناخته مي شود.
ويژگي ها و خواص اسيد سيتريک خشک
تاريخچه توليد اسيد سيتريک خشک
کاربرد اسيد سيتريک خشک (سيتريک انهيدرات)
مواد شيميايي مرتبط بااسيد سيتريک خشک
برخي ديگر از مزاياي استفاده از اسيد سيتريک خشک در آشپزي عبارتند از:
اندازه گيري و کنترل آن آسان است
مايعي به غذا اضافه نمي شود
طعم ترش خنثي اسید سیتریک
مقرون به صرفه بودن اسید سیتریک
کاربرد اسيد سيتريک خشک در پخت و پز
خميرمايه
تهيه نان
طعم و مزه را بهبود مي بخشد
کاربرد اسيد سيتريک خشک به عنوان نگهدارنده
ساير موارد استفاده از پودر اسيد سيتريک خشک تفاوت اسيد سيتريک خشک با آب ليمو
عوارض جانبي اسيد سيتريک خشک
ويژگي ها و خواص اسيد سيتريک خشک
پودر اسيدسيتريک خشک آبدار و خشک يک سلاح مخفي است که مي تواند پخت و پز شما را بهبود بخشد، طعم غذاهاي شما را افزايش دهد و ميوه ها و سبزيجات فصلي شما را تازه نگه دارد. با اين همه استفاده، چرا اسيد سيتريک خشک بيشتر شناخته نشده است؟ اگر ليست مواد تشکيل دهنده بسياري از غذاهاي فرآوري شده را بررسي کنيد و متوجه خواهيد شد که اسيد سيتريک خشک يک ماده افزودني رايج است. اما در خارج از فرآيند توليد مواد غذايي، سرآشپزها تازه کشف کرده اند که اسيد سيتريک خشک يک عنصر فوق العاده مفيد براي پخت و پز است.
اسيد سيتريک خشک يا اسید سیتریک آنهيدرات يک پودر سفيد کريستالي است که در پخت و پز براي افزودن طعم ترش يا تنظيم اسيديته غذاها استفاده مي شود. اين ماده به طور گسترده در دسترس است و معمولاً در صنايع توليد مواد غذايي به عنوان ماده نگهدارنده استفاده مي شود و کاربردهاي زيادي در آشپزخانه دارد.
نام های دیگر اسید سیتریک
نمک ترش يا جوهر ليمو نام ديگر :اسيد سيتريک خشک است. بسياري اسيد سيتريک خشک را با نام مستعار نمک ترش مي شناسند زيرا ظاهر آن مانند نمک است و بافتي مشابه با دانه هاي نمک دارد. البته شباهت ها در اينجا پايان مي يابد زيرا اسيد سيتريک خشک هيچ عطر و طعم نمکي ندارد.
اسید سیتریک معمولاً به عنوان یک افزودنی غذایی برای طعم دهنده طبیعی استفاده می شود. اغلب به عنوان یک عامل امولسیون کننده و نگهدارنده اضافه می شود. اسید سیتریک همچنین به بسیاری از غذاهای کنسرو شده و شیشه ای اضافه می شود تا از بوتولیسم جلوگیری کند.
اسيد سيتريک در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی برای کمک به روشن شدن پوست، اصلاح لکه های تیره و به حداقل رساندن خطوط ریز استفاده می شود. همچنین می توان از آن به عنوان نگهدارنده و کمک به تنظیم سطح pH محصولات استفاده کرد .
اسید سیتریک برای کمک به کشتن باکتریهای مضر و کمک به جلوگیری از عفونتهای سطح پوست استفاده میشود که میتواند در افراد مبتلا به دیابت، افراد مسن و افراد سیگاری شایع باشد.
تاريخچه توليد اسيد سيتريک خشک
اسيد سيتريک خشک در اصل از آب ليمو گرفته مي شد اما در طي دهه ۱۹۰۰ روش مقرون به صرفه تري براي توليد اسيد سيتريک خشک کشف شد. هرچقدر که غيرمعمول به نظر برسد ولي بيشتر پودر اسيد سيتريک خشک اکنون از تخمير يک نوع قارچ به نام Aspergillus niger حاصل مي شود. قارچ ها با رژيم غذايي قندي تغذيه مي شود و با متابوليسم ساکارز، اسيد سيتريک خشک به عنوان محصول جانبي توليد مي شود. اين روش بسيار مقرون به صرفه تر از استفاده از مرکبات است و اجازه مي دهد تا پودر اسيد سيتريک خشک در مقياس بزرگتري توليد شود.
اسيد سيتريک خشک چيست و چه کاربردهايي دارد؟
کاربرد اسيد سيتريک خشک (سيتريک انهيدرات)
اسيد سيتريک خشک يک ماده نگهدارنده و افزودني بي خطر در بسياري از غذاهاي فرآوري شده مانند نوشيدني ها، ميان وعده ها و آب نبات هاي ترش است. آنچه بسياري از آن مطلع نيستند اهميت و کاربرد اسيد سيتريک خشک در آشپزخانه است. اسيد سيتريک خشک مزاياي بسياري را فراهم مي کند که مي تواند باعث بهبود پخت و پز و نگهداري خوراکيهاي شما شود که در ادامه به آنها اشاره شده است.
آشپزهاي باتجربه مي دانند که اسيد در هنگام متعادل سازي طعم هاي يک غذا چقدر مي تواند مهم باشد. عطر و طعم اسيدي اين ماده تلخي را خنثي مي کند و ساير احساسات چشايي که انسان قادر به تجربه آن است، را تکميل مي کند. بدون وجود طعم ترش اسيدي، طعم غذاها ممکن است يکنواخت و بدون تنوع شود.
اسيد سيتريک خشک یا اسید سیتریک آنهیدارت داراي طعم ترش است. پودر اسيد سيتريک بي نظير است زيرا يکي از چند روش افزودن اسيد به غذاها بدون افزايش رطوبت يا محتواي مايع است. افزودن آب مرکبات تازه يا پاشيدن سرکه از روشهاي معمول افزودن طعم ترش است، اما گاهي اوقات اين ترکيبات باعث آبکي شدن غذاي شما مي شوند.
مواد شيميايي مرتبط با اسيد سيتريک خشک
اسيد سيتريک خشک و اسید سیتریک آبدار
سيترات سديم
جوش شيرين
اسيد اسکوربيک
برخي ديگر از مزاياي استفاده از اسيد سيتريک خشک در آشپزي عبارتند از:
اندازه گيري و کنترل آن آسان است
اندازه گيري اسيد سيتريک خشک یا اسید سیتریک آنهیدارت پودر شده آسان است و مي توان هر چند وقت يکبار آن را به غذا اضافه کرد. هر آشپزي ناملايمت هاي زيادي را موقع افزودن سرکه به غذا تجربه کرده است ولي اسيد سيتريک اين دردسرها را ندارد و به کنترل سطح اسيديته در پخت و پز کمک مي کند.
مايعي به غذا اضافه نمي شود
اسيد سيتريک خشک یا اسید سیتریک آنهیدارت طعم ترش را بدون افزايش رطوبت به غذا فراهم مي کند. گاهي لازم است اسيد را بدون هيچ مايعي اضافه کنيد.
طعم ترش خنثي
اسيد سيتريک خشک اسيديته خالص و بدون طعم دهنده ديگر را فراهم مي کند. سرکه و شراب علاوه بر طعم ترش، طعم هاي متمايز خاص خود را دارند که براي هر غذايي مناسب نيست.
مقرون به صرفه بودن
ساير افزودنيهاي ترش، مانند ادويه عجيب و غريب به اندازه اسيد سيتريک که به صورت عمده قابل خريداري است و ماندگاري بالايي دارد، مقرون به صرفه يا به راحتي در دسترس نيستند.
اسيدها با افزودن طعم ترش نقش مهمي در پخت و پز دارند و در واقع مي توانند بر واکنش هاي شيميايي که در طي فرآيند پخت اتفاق مي افتد، تأثير بگذارند. به همين دلايل آب ليمو، سرکه و مواد لبني اسيدي مانند دوغ از مواد افزودني قابل اعتماد هستند، اما پودر اسيد سيتريک يک جايگزين اقتصادي تر است.
خميرمايه
هنگامي که اسيد سيتريک خشک با بيکينگ پودر ترکيب مي شود، يک واکنش شيميايي ايجاد مي شود و حباب هاي گاز دي اکسيد کربن ايجاد مي شود. اين امر به بهبود خميرمايه يا افزايش حجم کالاهاي پخته کمک مي کند. اسيد سيتريک خشک يک جايگزين مفيد در پخت وگان ها است که نمي توانند از تخم مرغ يا خامه براي کمک به تخمير استفاده کنند.
تهيه نان
اسيد سيتريک خشک مي تواند به عنوان يک روش ميانبر براي افزودن طعم و مزه اضافي به نان خانگي استفاده شود. اگر به استارتر خمير مايه دسترسي نداريد يا استارتر شما خيلي تازه نيست و نمي تواند عطر و طعم پيچيده مورد نظر شما را ايجاد کند اضافه کردن اسيد سيتريک خشک به شما کمک خواهد کرد.
طعم و مزه را بهبود مي بخشد
افزودن طعم مرکبات به محصولات پخته شده گاهي اوقات مي تواند يک چالش باشد و نانوايان اغلب به عصاره هايي اعتماد مي کنند که بدون افزودن مايع،طعم هاي زيادي را فراهم مي کنند. کلوچه هاي ليمويي، کيک هاي پرتقالي و خوراکي هايي از اين قبيل را مي توان با استفاده از اسيد سيتريک خشک براي ايجاد تعادل بين شيريني و ترش استفاده کرد.
از آنجا که اسيد سيتريک خشک باعث افزايش PH يا ميزان اسيديته غذاها مي شود، به عنوان ماده نگهدارنده خوب عمل مي کند. مي توان آن را روي ميوه ها و سبزيجات خرد شده پاشيد تا تازه به نظر برسد يا در کنسرو استفاده شود تا محيط اسيدي ايده آلي ايجاد شود. آب ليمو يا سرکه مايعات زيادي به ماده خوراکي اضافه مي کنند که باعث مي شود پودر اسيد سيتريک خشک به عنوان يک جايگزين مناسب مناسب باشد.
به عنوان مثال کنسرو گوجه فرنگي به اندازه کافي اسيدي نيست تا از رشد باکتري جلوگيري کند. براي اطمينان از ميزان اسيديته ايمن، بايد اسيد اضافي به داخل شيشه وارد شود. از آنجا که محتواي آب گوجه فرنگي نيز زياد است، پودر اسيد سيتريک بهترين راه براي افزودن اسيديته بدون افزودن مايع است.
اسيد سيتريک خشک از اکسيداسيون مواد جلوگيري مي کند و از قهوه اي شدن برخي از خوراکي ها و ميوه ها در صورت نگهداري طولاني جلوگيري مي کند.
پودر اسيد سيتريک را روي سيب هاي بريده شده بپاشيد تا رنگ آنها حفظ شود
از اسيد سيتريک مي توان در فرآيند توليد پنير استفاده کرد.
اسيد سيتريک را به مخلوط ادويه ها اضافه کنيد تا ماندگاري آنها افزايش يابد
پودر اسيد سيتريک را با نمک ترکيب کنيد تا طعم بهتري به کوکتل هاي شما بدهد.
از اسيد سيتريک در ترشي سبزيجات يا کنسرو مربا و ژله استفاده کنيد.
اسيد سيتريک خشک چيست و چه کاربردهايي دارد؟
اسيد سيتريک خشک چيست و چه کاربردهايي دارد؟
ليمو يکي از غني ترين منابع اسيد سيتريک طبيعي است اما آب ليمو و اسيد سيتريک يکي نيستند. تفاوت اسيد سيتريک با آب ليمو در اين است که اسيد سيتريک يک ترکيب اسيدي غليظ است، در حالي که آب ليمو حاوي اسيد سيتريک، آب، ويتامين C و ساير مولکول ها است. آب ليمو همچنين داراي ارزش غذايي است، اما اسيد سيتريک فاقد مواد مغذي است و کالري بسيار کمي دارد.
اسيد سيتريک در آشپزخانه بسيار مفيد است زيرا مقرون به صرفه است، مي توان آن را به صورت عمده خريداري کرد و ماندگاري بالايي دارد. پودر اسيد سيتريک مي تواند ماده محرمانه اي باشد که براي روشن شدن ظروف آشپزي و ترکيب همه طعم ها به آن نياز داريد!
اگرچه اسيد سيتريک يک اسيد ضعيف است اما قرار گرفتن در معرض اسيد سيتريک خالص مي تواند اثرات سوئي ايجاد کند. استنشاق آن ممکن است باعث سرفه، تنگي نفس يا گلودرد شود. مصرف بيش از حد ممکن آن نيز است باعث درد شکم و گلودرد شود. تماس محلول هاي غليظ با پوست و چشم نيز مي تواند باعث قرمزي و درد شود. علاوه بر اين مصرف طولاني مدت يا مکرر اين ماده ممکن است باعث فرسايش ميناي دندان شود.
عملکرد اسید سیتریک
ترشی را فراهم می کند، شیرینی را اصلاح می کند، طعم را افزایش می دهد
pH را تنظیم می کند، به عنوان یک نگهدارنده ملایم عمل می کند
بافر را ارائه می دهد و جداکننده است
کاربرد اسید سیتریک
نوشیدنی ها
نوشیدنی ها - الکلی
لبنیات: پنیر فرآوری شده
میوه ها و سبزیجات: مربا و ژله، کنسرو
گوشت و ماهی
اسید سیتریک معمولاً به عنوان یک افزودنی غذایی برای طعم دهنده طبیعی استفاده می شود. اغلب به عنوان یک عامل امولسیون کننده و نگهدارنده اضافه می شود. اسید سیتریک همچنین به بسیاری از غذاهای کنسرو شده و شیشه ای اضافه می شود تا از بوتولیسم جلوگیری کند.
اسید سیتریک در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی برای کمک به روشن شدن پوست، اصلاح لکه های تیره و به حداقل رساندن خطوط ریز استفاده می شود. همچنین می توان از آن به عنوان نگهدارنده و برای کمک به تنظیم سطح pH محصولات استفاده کرد.
اسید سیتریک برای کمک به کشتن باکتریهای مضر و کمک به جلوگیری از عفونتهای سطح پوست استفاده میشود که میتواند در افراد دیابتی، افراد مسن و افراد سیگاری شایع باشد.
طعم دهنده و نگهداری غذا
اسید سیتریک را می توان به غذاها و نوشیدنی های فرآوری شده و بسته بندی شده مانند بستنی، شربت، نوشابه و شراب اضافه کرد. به عنوان نگهدارنده، عامل امولسیون کننده و طعم دهنده اضافه می شود. اسید سیتریک همچنین به بسیاری از غذاهای کنسرو شده و شیشه ای اضافه می شود تا به جلوگیری از بوتولیسم کمک کند
اسید اسکوربیک یک ماده مغذی برای بدن انسان است
آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان هایی که از اسید سیتریک مشتق می شوند، می توانند به ماندگاری غذا در مدت طولانی تری کمک کنند. برای مثال، پاشیدن آب لیمو حاوی اسید سیتریک روی سیب یا موز می تواند از قهوه ای شدن آنها جلوگیری کند. اسید اسکوربیک، که بیشتر به عنوان ویتامین C شناخته می شود، در اسید سیتریک نیز یافت می شود و اغلب برای کمک به محافظت و حفظ نوشابه ها و گوشت ها استفاده می شود.
استتوسکوپ و سایر لوازم داخلی معمولی
پزشکی
اسید سیتریک برای کمک به کشتن باکتریهای مضر و عفونتهای سطح پوست استفاده میشود که در افراد مبتلا به دیابت، افراد مسن و افراد سیگاری شایع است. اسید سیتریک همچنین می تواند با سیترات سدیم و سیترات پتاسیم برای کاهش سطح اسید در ادرار برای کمک به جلوگیری از حملات نقرس ترکیب شود.
لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی
اسید سیتریک به عنوان یک ماده تشکیل دهنده محصولات مراقبت شخصی می تواند به روشن شدن پوست، اصلاح لکه های تیره و به حداقل رساندن خطوط ریز کمک کند.
محصولات حاوی اسید سیتریک را می توان برای استفاده در نزدیکی چشم ها، لب ها، دهان و مجاری بینی و همچنین برای استفاده ایمن برای پوست نوزادان فرموله کرد. اسید سیتریک و نمک های آن ممکن است در اسپری های مو، دئودورانت ها و اسپری های بدن نیز استفاده شود.
سیترات سدیم، نمک اسید سیتریک، در رژ لب و صابون استفاده می شود. اسید سیتریک و نمک های آن را می توان برای حفظ لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی و برای کمک به تنظیم سطح pH آنها استفاده کرد.
محصولات پاک کننده
اسید سیتریک ممکن است به محصولات پاک کننده تجاری اضافه شود، زیرا می تواند به حذف تجمع آب سخت روی ظروف و ظروف شیشه ای کمک کند. همچنین میتوان از آن برای از بین بردن لکههای قهوه و چای، تغییر رنگهای زرد/قهوهای و لکههای آب و ادرار استفاده کرد.
برخی از محصولات تجاری که حاوی اسید سیتریک هستند بر پایه آب هستند و می توانند باعث خوردگی فلزات شوند. برای به حداقل رساندن و جلوگیری از ایجاد زنگ زدگی، پس از تمیز کردن فلز، آن را خشک کنید.
اسید سیتریک در شرکت آدونيس دارو در بسته بندي هاي مختلف از يک کيلوگرم تا 25 کیلو گرم موجود است، قيمت هر کیلو اسید سیتریک ممکن است در شرکت هاي مختلف، متفاوت باشد زيرا کيفيت آنها با هم فرق مي کند و
به همين دليل بايد اصل را در کيفيت محصول در نظر گرفت و آن را از شرکت هاي معتبر با اطمينان خريداري کرد.
افراد با خريد اينترنتي از اين سايت مي توانند، کيفيت محصولات را با ديگر سايت هاي خريد و فروش اسید سیتریک مقايسه کنند و سپس در کمترين زمان ممکن آن را دريافت کنند.
قابل ذکر است که افراد مختلف براي تهيه اين اسید سیتریک مي توانند با مراجعه به سايت اين شرکت، اطلاعات لازم را از کارشناسان مختلف دريافت کنند تا محصولي با کيفيت را دريافت کنند.
جهت دريافت قيمت اسید سیتریک با کارشناسان فروش شرکت آدونيس دارو تماس حاصل فرماييد.
جهت دريافت قيمت اسید سیتریک و خريد اسید سیتریک با شرکت آدونيس دارو تماس بگيريد
09124644316
02188282482 الي 3
شرکت آدونيس دارو